Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
04/10/2018

Calonge i Sant Antoni, 4 d’octubre de 2018.- El proper cap de setmana el Palau Firal de Sant Antoni celebra la primera edició de la Fira Gastronòmica de l’Empordà. Amb l’objectiu de donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat i de qualitat del territori, els dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre un total de 30 empreses oferiran una mostra dels seus productes a la Fira Gastronòmica de l’Empordà, entre els quals s’hi podrà trobar productors d’oli, d’arròs, restaurants i cellers i bodegues, entre d’altres.

La Fira Gastronòmica de l’Empordà s’adreça tant a professionals del sector gastronòmic com al públic final i a banda de la proposta de les 30 empreses participants, durant els dies de la fira també s’han organitzat una vintena d’activitats relacionades amb el món de la gastronomia. Així, per exemple, el dissabte hi haurà un diàleg entre els cuiners Marc Gascons del restaurant Els Tinars i Quim Casellas del restaurant Casamar, per abordar el tema dels productes de proximitat, així com una presentació a càrrec de la bloguer i instagramer Maria Cosbel sobre la fotografia culinària i estilisme per Instagram i una demostració de cuina en directe a càrrec dels l’Associació de Restaurants de la Badia El Plat Blau. Diumenge dins de les activitats de la fira es parlarà dels ingredients per un bon arròs empordanès amb cuina en directe o dels nous vinyaters amb l’actor Carles Xuriguera, entre d’altres.

La Fira Gastronòmica de l’Empordà obrirà les portes el dissabte 6 d’octubre a les 10 h. del matí i fins les 21 h, i en el mateix horari el diumenge 7 d’octubre. Aquesta fira està organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i compta amb el suport de la Diputació de Girona, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la Universitat de Girona i el Tercer Congrés Català de la Cuina 2018-2019.

Aquesta fira complementa l’oferta d’aquest any del Palau Firal, que ha acollit la Fira de Vehicles Low Cost,  Expohàbitat, el Campionat Internacional de Perruqueria Canina, i la fira de la Moto. L’oferta de fires 2018 es tancarà al novembre amb el Congrés d’Emprenedoria. 

01/10/2018

Calonge i Sant Antoni, 1 d'octubre de 2018.- El Ple va adjudicar a finals de setembre el nou contracte de recollida d’escombraries,  neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal per un termini de 4 anys –prorrogable fins arribar als 6 anys- i un import de 3.212.407 € anuals. El nou contracte el desplegarà l'empresa GBI Serveis SAU, que serà l’encarregada d’implantar els canvis que s’estableixen en el nou contracte que planteja diversos objectius prioritaris. Amb el nou contracte l’Ajuntament passarà a ocupar-se de la recollida de tots els residus, que inclou envasos lleugers, paper-cartró, vidre, matèria orgànica i resta.

De fet, un dels principals objectius del nou contracte d’escombraries i neteja viària és incrementar la recollida selectiva i reduir cada cop més la fracció de rebuig de les escombraries. En aquest sentit, el nou contracte incorpora novetats importants que busquen assolir aquest objectiu, i que suposaran la implantació de la recollida porta a porta a una bona part del municipi. El porta a porta s’implantarà a partir de principis de l’any vinent al nucli urbà de Calonge on es recollirà manualment els residus que es dipositaran davant del punt de generació en cubells o bosses. El porta a porta també arribarà als habitatges unifamiliars de les urbanitzacions de Calonge i en zones de concentració d’habitatge unifamiliar aïllat o adossat. En aquests casos els habitatges disposaran de bujols d’ús individual que hauran de treure al carrer en l’horari de recollida i en funció del tipus de residu que es reculli aquell dia. 

El nou sistema de recollida porta a porta no s’implantarà a Sant Antoni ni a la urbanització Mas Pere. En el cas de Sant Antoni la densitat d’habitatges, concentrats en blocs de pisos i el volum de residus que es genera durant la temporada d’estiu no permet implantar el sistema porta a porta, de manera que es mantindrà la recollida en contenidors d’ús col•lectiu al carrer. Tot i això, i per reduïr les molèsties als veïns i veïnes durant la temporada turística, al carrer Sant Antoni i a la plaça de Catalunya durant l’estiu s’aplicarà un sistema de contenidors que es col•locaran durant l’horari de recollida de residus i després es retiraran. D’aquesta manera es vol evitar que hi hagi deixalles al carrer durant el dia, de manera que els contenidors només estaran al carrer durant les hores en què està permès llençar les escombraries.

En el cas de Mas Pere i en zones de vivendes disseminades els residus es recolliran en contenidors que estaran concentrats en punts de recollida concrets exclusius pels veïns.

25/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 25 de setembre de 2018.- El proper diumenge 30 de setembre tindrà lloc a Calonge i Sant Antoni els actes de commemoració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Els actes començaran a les 11 del matí al passeig d’Hivern de Calonge, amb una concentració de vehicles que marxaran fins al passeig Josep Mundet de Sant Antoni. Un cop allà, a la plaça de l’espigó de l’Amistat es llegirà un manifest i després es descobrirà una placa commemorativa al Teatre Mundet, que fou el col•legi electoral de Sant Antoni durant el referèndum de l’1 d’octubre. Després els participants tornaran en caravana cap a Calonge, direcció a la zona esportiva, per descobrir una altra placa commemorativa i inaugurar la recentment nomenada Plaça de l’1 d’Octubre, després que el Ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar per unanimitat nomenar l’espai situat davant del pavelló d’esports de Calonge amb aquest nom. 

 

Els actes de commemoració del Referèndum d’Autodeterminació continuaran amb un dinar popular i amb les actuacions musicals dels grups Fes-te Fotre, Kisapkè, Arnau Güell, Litus 3 i Josan Trupa, que tindran lloc a la Plaça de l’1 d’Octubre. Durant tot la jornada commemorativa, organitzada per la Plataforma 1-O Calonge i Sant Antoni amb el suport de l’Ajuntament, també es podran veure diferents audiovisuals que recullen fotos i vídeos que il•lustren com es va desenvolupar el referèndum al municipi. 

20/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 20 de setembre de 2018.- Una quinzena de persones van participar ahir a la tarda a la primera jornada del curs d'especialització Smart Town: la Gestió d'Urbanitzacions Intel•ligent (Smart Cities), que té lloc al Viver d’Empreses Alta Mar de Sant Antoni. Aquest curs és el tret de sortida d’un objectiu més ambiciós: la creació d’un hub tecnològic a Calonge i Sant Antoni. El curs d’especialització té com a objectiu principal donar eines per la creació d'empreses del sector Smart Cities, amb un component molt fort d'innovació i tecnologia, té una durada de 150 hores i està totalment subvencionat. Els continguts del programa estan pensats per aconseguir que els participants desenvolupin projectes innovadors de caire preferentment tecnològic relacionats amb la mobilitat, big data, mobile, IoT i robòtica, entre d’altres. 

El curs Smart Town tindrà una durada de 150 hores, i s’allargarà fins al mes de desembre. Aquesta formació és el primer pas d’un projecte més ambiciós que tindrà una durada de quatre anys i que té com a repte la creació d’un hub tecnològic a Calonge i Sant Antoni. El projecte té com epicentre Alta Mar, l’espai coworking i viver d’empreses del municipi, situat al Palau Firal de Sant Antoni. La primera fase del projecte de creació d’aquest hub tecnològic és justament la que va començar ahir, un cop feta la selecció de candidats, i que ofereix un procés de formació en smart cities i en desenvolupament tecnològic, un pas que servirà de trampolí per la segona fase: la creació de l’empresa tecnològica. Durant aquesta segona fase els alumnes que han fet el curs podran desenvolupar les eines tecnològiques i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni actuarà com a mentor, acompanyant des d’Alta Mar els emprenedors en el seu camí. La tercera fase del projecte preveu, per una banda el suport econòmic per llançar al mercat les aplicacions desenvolupades, i per una altra el compromís de l’Ajuntament d’adquirir els millors projectes tecnològics. 

El projecte per impulsar el hub Smart Town es desenvolupa a Alta Mar, l’espai coworking i viver d’empreses de Calonge i Sant Antoni, situat al Palau Firal, i té el suport del programa Primer de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia. Serà la segona localitat de la província de Girona –la primera és Figueres– que s’acull a aquest projecte i la divuitena al territori català. La iniciativa dóna molta importància a l’especialització tant temàtica (l’activitat de la futura empresa) com territorial (les ubicacions). El programa Primer de Preacceleració, emmarcat dins la iniciativa Catalunya Emprèn, pretén fomentar l’emprenedoria d’alta especialització territorial i fomentar l’aparició d’empreses d’alta especialització, focalitzant el seu projecte en àmbits temàtics concrets diferenciats que suposin l’aplicació d’innovació, tecnologia o nous models de negocis a Catalunya. Aquesta iniciativa suposa una subvenció que ascendeix als 50.000 euros a l’any, durant un període de quatre anys.

 

Perquè un hub tecnològic a Calonge i Sant Antoni?

Calonge i Sant Antoni és un municipi amb unes característiques diferencials però comunes a diferents pobles turístics: un territori urbà dispers i una població que fluctua moltíssim en funció de l’època de l’any. Aquestes característiques fan que el desenvolupament de solucions tecnològiques hagi de tenir en compte característiques específiques, com un gran volum de circulació de vehicles a l’estiu, un consum d’aigua també molt gran durant la temporada turística o problemes de seguretat a l’hivern quan bona part de les zones disperses del municipi queden despoblades. Partint d’aquest fet diferencial però que comparteixen molts municipis turístics de Catalunya i de tot l’Estat, Calonge i Sant Antoni impulsa la creació d’un hub que permeti fer néixer i créixer empreses que desenvolupin solucions en aquest àmbit. L’objectiu és fomentar l’ocupació, la creació d’empreses d’alta qualificació tecnològica i atraure talent al municipi. Les solucions desenvolupades per les empreses disposaran a Calonge i Sant Antoni d’un banc de proves i posteriorment pondran vendre els seus productes a municipis amb característiques similars. 

19/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 19 de setembre de 2018.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha presentat avui la seva oferta formativa, de lleure i d’esports, que té com a novetat l’agrupació en un sol document dels cursos formatius i d’oci que ofereixen les àrees de Promoció Econòmica, Cultura, Joventut, Ensenyament i Esports. L’objectiu és fcilitar a la ciutadania tota l’oferta formativa en un sol document i també una pàgina web (http://formacio.calonge.cat) que permetrà un accés més fàcil i àgil.

En total són 80 cursos i activitats de lleure i esport els que ofereix l’Ajuntament des d’aquest mes de setembre i fins l’estiu vinent. El programa s’agrupa en tres eixos: un primer eix amb cursos de promoció econòmica, un segon bloc amb les cursos de cultura, ensenyament i joventut, i un tercer eix amb els cursos i activitats esportives. Pel que fa a la promoció econòmica, l’oferta formativa té com a objectiu promoure l’ocupació i l’emprenedoria, de manera que durant aquest curs programa, per exemple, cursos sobre màrqueting digital, e-comerce, Google Analytics o dinamització del punt de venda.

En el cas de l’oferta cultural, d’ensenyament i joventut, l’Ajuntament programa des de teatre per adults, fins a dibuix i pintura, passant per cursos de català per adults o cursos d’anglès i francès. En la vessant esportiva, el programa de formació, lleure i esport recull activitats com l’escola de vela, atletisme, patinatge artístic o hípica entre d’altres. 

19/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 19 de setembre de 2018.- El Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni ha signat un acord amb Eurofirms que permetrà reforçar el paper formatiu del viver. La incorporació d’aquesta empresa com a partner és un pas més per consolidar la xarxa d’institucions i empreses que donen suport a Alta Mar.

Amb l’acord signat aquest matí, Eurofirms, primera empresa nacional de Recursos Humans i quarta del sector a Espanya, oferirà la seva col•laboració amb l’organització de cursos formatius especialitzats en la vessant dels recursos humans, així com també participarà en les diverses fires i congressos organitzats al Palau Firal programant xerrades i conferències.

Eurofirms es suma com a partner del Viver d’Empreses Alta Mar, que fins ara tenia el suport de la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center, Altanetica-Ghofi, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà. 

Alta Mar va néixer de la mà de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb l’objectiu de donar un impuls a l’emprenedoria i facilitar un espai on les noves empreses disposin de tots els serveis necessaris per fer créixer el seu negoci, i també d’un espai de coworking, una manera de treballar que permet a professionals independents, emprenedors, i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar els seus projecte professionals de manera independent i fomentar també projectes conjunts.

Eurofirms People First

El projecte de futur d’Eurofirms aposta per continuar essent una empresa de referència en el sector dels Recursos Humans, amb una àmplia cobertura geogràfica i una elevada qualitat de servei per als seus clients. Actualment, Eurofirms, amb un volum de facturació de 351,5 milions d’euros el 2017 (un 19% més que el 2016), és la primera empresa nacional de Recursos Humans, quarta del sector a Espanya, i reconeguda per The Financial Times per segon any consecutiu com a una de les 1.000 empreses amb més creixement d’Europa i l’única en Recursos Humans.

Compta amb una xarxa de més de 100 delegacions (a Espanya i Portugal) i un equip de més de 580 professionals. El model de negoci d’Eurofirms passa per ser una empresa tecnològica i compromesa amb les persones, prioritzant la gestió per valors per a l’obtenció dels millors resultats.


17/09/2018

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat aquesta setmana les obres de substitució del col•lector d’aigua residual del Passatge Verge de Montserrat de Calonge. Els serveis tècnics municipals van comprovar després d’una inspecció que el col•lector actual es trobava en mal estat i era necessari canviar-lo. Les obres, que acaben de començar, tindran una durada aproximada màxima d’un mes i consistiran en la substitució de 40 metres lineals de la canonada de 200 mil•límetres de diàmetre actual per un tub de polipropilè de 315 mm de diàmetre. Per fer-ho les obres han començat amb l’excavació de la rasa necessària per col•locar el nou tub que substituirà el que hi ha ara i que es connectarà amb els pous existents. Un cop substituit el tub es taparà la rasa i s’asfaltarà el tram que s’ha obert.

Aquestes obres permetran millorar el funcionament del sistema de recollida d’aigües residuals del Passatge Verge de Montserrat, i tenen un cost de 8.362.83€. Els treballs es porten a terme seguint el projecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals d’Urbanisme i els executa l’empresa Geoconstruccions Begur SL i s’emmarquen dins dels treballs de conservació i manteniment de la xarxa de clavegueram del municipi.

14/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 13 de setembre de 2018.- Amb l’objectiu de promoure l’enoturisme i de donar a conèixer les feines relacionades amb la verema, l’Oficina de Turisme de Calonge i Sant Antoni organitza el proper cap de setmana la tercera edició de Verema & Família. Trepitjar raïm, participar en la verema o practicar ioga entre les vinyes són algunes de les activitats programades entre el divendres 14 i el diumenge 16 de setembre. Les activitats començaran divendres amb una visita al celler del Mas Eugeni, la trepitjada de raïm, un tast de vi i un espectacle infantil. Per dissabte al matí el Verema & Família de Calonge i Sant Antoni programa una visita al mas Molla per conèixer com es fa el vi de pagès, una visita que també inclourà un tast de most i de vi. Les activitats de dissabte es complementen amb una sessió de ioga en família entre les vinyes del Clos d’Agon.

Diumenge els que vulguin conèixer tot el procés de la verema podran participar en la jornada que tindrà lloc al Mas Ponsjoan, i que inclou un taller d’empeltada, la recollida de raïm, un esmorzar, un dinar i el premsat i tast de most. Aquesta activitat permetrà als participants viure tot un dia de verema a pagès. El Verema & Família es tancarà també diumenge amb un passeig de nòrdic walking entre les vinyes que tindrà el punt d’arribada al Mas Eugeni i es clourà amb un tast de vi.

Per poder participar en cadascuna de les activitats de Verema & Família cal fer la inscripció prèviament a l’Oficina de Turisme de Calonge i Sant Antoni. Verema & Família està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Anton amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu i la Fundació Remença XXI.

27/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 27 d’agost de 2018.- La formació és un dels eixos de treball essencials del Viver d'Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni. Amb l'objectiu de facilitar les eines necessàries als emprenedors i oferir formació a les persones que busquen feina, el Viver gairebé ha doblat l'oferta de cursos en dos anys. Durant el curs 2016-17 l'oferta formativa va agrupar 14 cursos, en els quals van participar 110 persones. El curs següent, el 2017-2018, l'oferta es va incrementar de forma substancial, oferint fins a 25 cursos de formació. Aquest increment s'ha vist acompanyat d'un augment important del nombre d'assistents, de manera que respecte al curs anterior els alumnes han augmentat en un 150%, passant dels 110 el curs 16/17 als 275 el curs 17/18.
 
Els cursos del Viver d'Empreses Alta Mar es centren en tres eixos: empresa, emprenedoria i ocupació. L'objectiu és donar eines per millorar la formació de persones que busquen feina i dels emprenedors. Entre els cursos d’ocupació i emprenedoria que s'han organitzat hi ha, entre d’altres, cursos d’introducció a la bioconstrucció, de plaques solars, de Google Adwords, Xarxes Socials o finançament per autònoms i petites empreses.

20/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 16 d’agost de 2018. - Comencen les obres de construcció d’un nou edifici a la plaça de la Concòrdia, just al costat de l’actual oficina de la Policia Local. El projecte s’executarà entre aquest any i el vinent i suposarà una inversió total de 511.884,45€. Aquest nou equipament està pensat per ampliar les dependències de la Policia Local, la creació d’un centre de control Smart City i la construcció d’un nou auditori o sala polivalent.

La nova edificació tindrà una superfície construïda total de 434 metres quadrats, que es distribueixen en una planta baixa de 155 m2 i una zona porxada i una planta pis de 244 m2. El nou edifici no estarà adossat a l’actual edifici de la Policia Local, però romandran connectats per una passera de vidre. D’aquesta manera, es continuarà permetent el pas de vehicles cap a la zona de darrere d’ambdós equipaments, on s’ubica un espai reservat per aparcament.

A la planta baixa, de 155 m2, s’hi trobarà un espai polivalent, que alhora tindrà un accés propi i independent de seu de la policia. L’Ajuntament treballa en la línia de convertir aquesta sala en un espai per acollir conferències i presentacions, o fins i tot que també pugui exercir les funcions de sala de plens. Si es donés aquesta circumstància, s’estudia la possibilitat d’ampliar les dependències de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la seu de l’Ajuntament.

A la planta pis, s’ubicaran més oficines per a la Policia Local i on hi haurà, també, la sala de control de Smart City. L’accés serà a través de la passera de vidre connectada als dos edificis. En aquests 244 m2, s’hi preveu instal•lar un espai de 70 m2 per a reunions i formació de la Policia Local, tres despatxos, una sala de reunions, bany i un distribuïdor.

Les obres de construcció del nou edifici s’han adjudicat a l’empresa Tex Excavaciones Ampurdán i tenen una durada prevista de 10 mesos.

| © 2018 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas