Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
17/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 17 d’agost de 2018. - El Club Tennis i Pàdel Piper’s organitza el proper dissabte 25 i diumenge 26 d’agost el Campionat de Catalunya de Tennis Platja, conjuntament amb la Federació Catalana de Tennis i amb la col·laboració de l'Àrea d'Esports de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Enguany, és la quinzena vegada que se celebra un torneig de tennis platja a Sant Antoni, en concret, a la platja de Torre Valentina i, per commemorar-ho, serà l’escenari del campionat català.

Aquesta serà la primera vegada que aquesta competició es divideix en dues categories, amb l’objectiu que el nivell d’igualtat estigui més garantit. La primera categoria està pensada per aquells tennistes que tenen una major assignació de punts al rànquing, fruit de les diverses proves disputades al Circuit Català de Tennis Platja i que es correspon a la categoria “Open N3” del Circuit Nacional de la Real Federación Española de Tenis. Per poder competir en aquest nivell, cal disposar de la llicència federativa. També hi haurà oportunitats per als jugadors menys experimentats o que no tenen el carnet federatiu, que serà la segona categoria. En aquest cas, sí que serà puntuable (però en un menor grau) pel Circuit Català de Tennis Platja, però no pel Circuit Nacional de la RFET, com en el cas de la primera categoria. Alhora, però, també hi haurà campionat per als sèniors de més de 40 anys i de més de 50 anys, i dues categories de sub-11 i sub-15. A la primera i segona categoria, hi haurà un màxim de 16 parelles, mentre que a la dels sèniors el límit s’estableix en sis parelles per categoria i, a la dels menors, un màxim de vuit per categoria.

17/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 17 d’agost de 2018.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha commemorat avui els atemptats dels dies 17 i 18 d’agost de 2017 de Barcelona i Cambrils amb una concentració davant la seu del consistori on s’han aplegat més d’un centenar de persones per recordar les víctimes i ferits i expressar el seu suport als familiars i amics. L’acte ha tingut lloc a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament, on l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha llegit el manifest proposat per l’Associació Catalana de Municipis. Soler ha remarcat que “un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú”, a l’hora que ha reivindicat “l’excel•lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos, que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment”.

Finalment, l’alcalde de Calonge i Sant Antoni ha recordat que “el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país”.

L’acte ha finalitzat amb 5 minuts de silenci en record de les víctimes.

09/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 9 d’agost de 2018. - El castell de Calonge acollirà aquest dissabte 11 d’agost la inauguració d’una exposició de les obres del pintor August Puig, que tindrà lloc a les dotze del migdia. Fins a un conjunt de gairebé 40 peces que mostren l’art que volia plasmar Puig es podran visitar al Castell. La mostra que s’ofereix permet visualitzar la seva trajectòria artística, que va des de la seva estada a París a la dècada de 1940 fins a la dècada dels 80 i 90.

August Puig i Bosch (Barcelona, 1929 - Monells, 1999) va ser un pintor que va rebre les influències del fauvisme, del cubisme i de la pintura de Paul Klee, Kandinski i Joan Miró. També presenta afinitats amb els autors que formaven el grup Dau al Set. Se’l pot considerar un dels artistes més importants dins l’expressionisme abstracte. L’autor va gaudir d’una gran projecció internacional, exposant les seves obres a ciutats emblemàtiques com París, Estocolm, Frankfurt, Londres, Düsseldorf, Hannover, Los Angeles, Milà, Barcelona i Madrid. Puig fou un gran reivindicador del valor de la llibertat i, a través de l’art, pretenia canalitzar-la. Pel que fa al color, Puig destacava per inclinar-se per dues tendències: una en què predomina una gamma cromàtica molt àmplia i una que simplement tracta el color monocrom. Els grisos i blaus transparents tornassolats es combinen amb altres taques, textures i filaments de colors més vius.

L’exposició romandrà oberta fins al 30 de setembre, tret dels dilluns, de 18 a 21h. A partir del mes de setembre, el castell només obrirà els caps de setmana, seguint el mateix horari.

 

07/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 7 d’agost de 2018.- La Junta de Govern de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat definitivament el projecte de reparcel•lació de Mas Pere. L’aprovació definitiva d’aquest document és un pas important i essencial per poder arribar a desenvolupar les obres d’urbanització de Mas Pere. En aquest sentit, i després d’anys de feina, aquest és el cop que l’Ajuntament arriba més lluny en el seu objectiu de posar al dia la urbanització Mas Pere i resoldre els seus dèficits urbanístics, i ho fa amb la clara voluntat de voler executar les obres i buscant el màxim consens possible. Justament en la direcció de buscar aquest consens l’Ajuntament ha impulsat la creació d’una comissió mixta de seguiment integrada per representants dels veïns i veïnes de Mas Pere, així com per membres de l’equip de govern i també regidors de l’oposició. Aquesta comissió s’ha reunit en diverses ocasions amb l’objectiu de fer un seguiment dels diferents tràmits que han de portar fins a les obres d’urbanització, i a la vegada buscar el màxim consens possible per afrontar un projecte d’aquesta dimensió.
 
El projecte de reparcel•lació ara aprovat és l’evolució del text refós que l’Ajuntament ja havia aprovat inicialment i que recull bona part de les observacions i peticions presentades durant el termini d’al•legacions. Ara l’Ajuntament notificarà aquesta aprovació definitiva als propietaris, enllestint d’aquesta manera tot el tràmit urbanístic. Un cop notificada l’aprovació definitiva del projecte de reparcel•lació, el següent pas és iniciar els tràmits per licitar l’obra, que han de conduir fins a l’adjudicació de l’obra a una empresa i la seva posterior execució. En aquest sentit, els tràmits de licitació de les obres es podran iniciar un cop inscrit al registre de la propietat la reparcel•lació. L’Ajuntament ara treballa amb un calendari que hauria de permetre adjudicar les obres a finals d’aquest any o a principis del 2019, amb la voluntat d’iniciar les obres abans de l’estiu de l’any vinent.
 
El projecte d’obres de Mas Pere preveu fer una actuació integral. En aquest sentit, les obres contemplen la construcció de la xarxa d’enllumenat, de clavegueram, d’aigua i de telefonia. També es farà completament de nou la pavimentació, asfaltat, les voreres i la instal•lació de mobiliari urbà. Aquestes obres tindran un cos aproximat de 10 milions d’euros, la major part dels quals estaran finançats per les aportacions dels propietaris. Una altra part estarà finançada amb els 358.506’67 euros aportats per la Entitat Urbanística de Conservació, que en el moment de la seva dissolució va traspassar el seu saldo disponible a l’Ajuntament amb l’objectiu de destinar-lo a les obres. Per altra banda, el consistori manté la voluntat refermada per unanimitat en el ple de febrer de fer una aportació econòmica pel valor equivalent al 15% de les obres d’urbanització, fins a un màxim de 2.000.000 €. Aquesta aportació està pendent del dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya sobre la possibilitat legal i el procediment per poder fer aquesta aportació econòmica.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha afirmat que “en aquests moments tots els tràmits administratius estan fet, i queda només la notificació d’aquesta aprovació definitiva als propietaris. Un cop feta la notificació podrem començar la licitació de les obres. Hem intentat en tot moment anar el més ràpid possible, és una urbanització de prop de 700 parcel•les, amb propietaris de molts països als quals hem hagut de notificar diverses vegades els diferents tràmits administratius. En aquests moments estem a la fase final de l’expedient de Mas Pere i per tant podem dir que ja és una realitat i que en pocs mesos podríem tenir les màquines al carrer treballant. Aquesta ha estat sempre la voluntat d’aquest ajuntament, hem treballat sempre per això i ha estat un camí llarg i difícil avançar, però ja arribem al final del camí.”

07/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 7 d’agost de 2018. - La primera edició del Culturefest La Brava arriba al seu equador. Aquest esdeveniment té lloc al Collet de Sant Antoni. Transcorreguda la meitat de totes les jornades, després que aquesta primera edició obrís les seves portes el dijous 2, el balanç d’afluència de públic és positiu. El festival d’oci cultural, ofereix durant 11 dies un programa complert adreçat a tots els públics, amb activitats que inclouen ofertes musicals, gastronòmiques, la visita d’exposicions, art, cinema a la fresca i també té presència el vessant lúdico-esportiu.

Durant aquests 11 dies del festival (del dijous 2 al diumenge 12), tindran lloc activitats d’aquesta mena, assolint una mitjana de 15 espectacles o activitats que es duen a terme cada dia, en una franja horària que comprèn de 17:30h a una de la matinada.

El Collet està dividit en diverses zones. Per una banda, a l’espai Show&Gastro, hi ha diverses parades gastronòmiques i també s’hi acullen concerts. A la Cultural Zone, tenen lloc algunes exposicions i tallers oberts a tot el públic. A la Kids Action, hi ha un circuit permanent de cordes i tirolines i un paintball. A l’Espai La Brava, s’hi produeixen diversos concursos (de ping pong i, d’altra banda, firmes d’autors); mentre que a l’Ermita s’hi acull una exposició fotogràfica.

Entre les activitats més destacades que resten fins aquest diumenge 12, hi ha la sessió de Beer Ioga, la signatura de llibres de Martí Gironell (premi Ramon Llull de literatura), torneig de ping pong Beer, concerts a càrrec de Paula Grande, Urfabrique, Carmen Porcar, Ailas o Ganges i la festa deSolard Sounds Events.

Les entrades es poden adquirir prèviament al web del Culturefest (www.culturefest.cat) o directament al Collet.

06/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 6 d’agost de 2018. - Un total d’unes 1.200 persones van participar dissabte a la sisena Diada Esportiva Solidària, organitzada enguany per l’Escola d’Atletisme de Calonge i Sant Antoni i també l’Ajuntament. La jornada, que incloïa diverses modalitats esportives, destinava dos euros de cada inscripció a finançar la investigació per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna que afecta a una veïna de Calonge i Sant Antoni.

La Diada va donar el tret de sortida amb la travessa de natació, que va comptar amb la participació de 250 persones. El recorregut partia des de la platja del Racó de Torre Valentina i finalitzava a la platja de Sant Antoni, de manera que en total comprenia una distància de dos quilòmetres. La següent prova era la tercera edició del Ciclobeach. Unes 80 persones es van animar a fer spinning.

A la tarda, arribava el plat fort de la Diada, la Milla Urbana de Sant Antoni, que en aquesta edició era l’escenari del Campionat de Catalunya d’aquesta distància -1.609 metres-, tant de categoria absoluta com de veterans. En conjunt, 272 atletes van gaudir de la pista improvitzada del Passeig Marítim. En categoria absoluta masculina, es va coronar com a nou campió de Catalunya l’atleta del Futbol Club Barcelona, Youssef Taossi (4:22). El final va ser molt ajustat i, amb el mateix temps, Annasse Mahboub (AA Palamós) es va proclamar sots campió català de milla. El bronze se’l va endur Santi Catrofe (4:24), també corredor de les files de l’Associació Atlètica Palamós. Pel que fa a la categoria femenina, la nova campiona és Montse Mas, del FC Barcelona, que va aturar el cronòmetre en cinc minuts i vuit segons. La plata va recaure en Souae Ouboukir (CA Sant Just), amb un temps de 5:11. Finalment, la tercera posició va ser per a Bàrbara Ramon, de l’AA Palamós, que va quedar a tres segons de la medalla de plata.

A la caminada nocturna de vuit quilòmetres, 350 persones es van animar a fer un recorregut que transcorria per diversos indrets de Sant Antoni. La prova de clausura fou, novament, la Night Run, una cursa atlètica de cinc quilòmetres, en la que van competir 220 atletes. En aquesta darrera modalitat, es va imposar Said Mechaal, amb un temps de 14:05.

01/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 1 d’agost de 2018. - L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, conjuntament amb l’Escola d’Atletisme del municipi, organitza aquest dissabte 4 d’agost la milla urbana, que enguany serà l’escenari del Campionat de Catalunya. L’activitat s’emmarca dins de la sisena edició de la Diada Esportiva Solidària. És un dia que inclou la celebració de diferents modalitats esportives a dos indrets de Sant Antoni, la platja de Torre Valentina i la plaça de Catalunya, que porta a passar pel Passeig de Josep Mundet. Enguany, una vegada més, la jornada té com a objectiu captar fons per finançar la investigació per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich.

El dissabte arrencarà amb la travessa de natació, a les nou del matí, amb un recorregut que va des de la platja del Racó de Sant Antoni fins a la platja de Sant Antoni, que conforma un total de dos quilòmetres. Posteriorment, s’oferirà dues classes de spinning en dos torns diferents a la plaça de Catalunya, de 10 a 10:50h i de 11:15 a 12:05h.

A la tarda tindrà lloc un dels plats forts d’aquest esdeveniment esportiu, a partir de les sis de la tarda, amb la celebració de la vint-i-tresena edició de la Milla Urbana (1.609 metres). A més, aquest any comptarà amb l’al•licient que Sant Antoni es converteix en l’escenari del Campionat de Catalunya de Milla, tant de la categoria absoluta com de veterans.

Finalment, hi haurà una caminada nocturna per diversos carrers de Sant Antoni, d’una distància de vuit quilòmetres, a partir de les nou del vespre. En última instància, tornarà la modalitat atlètica amb la sisena edició de la Night Run, una cursa de cinc quilòmetres pel Passeig de Josep Mundet i que són dues voltes des de la plaça de Catalunya i fins a la platja d’Es Monestri. La sortidà serà a les 21:10h.

 

31/07/2018

Calonge i Sant Antoni, 30 de juliol de 2018. - Ja han arrencat les obres de construcció del nou edifici de vestuaris i grades del camp de futbol de Sant Antoni. L’empresa Aglomerats Girona és qui s’encarregarà de dur a terme aquesta edificació, ja que se’ls va adjudicar el contracte per un valor de 314.999,95 €. Amb la temporada esportiva finalitzada, l’Ajuntament dona llum verda a l’inici d’aquestes obres, que s’estima que tingui una durada aproximada de cinc mesos, de manera que es preveu que el nou edifici de vestuaris i grades pugui estar enllestit a mitjans de novembre d’enguany.

El projecte preveu la demolició de l’actual edifici de vestidors, que es veurà reemplaçat per un de nou, que constarà de 552 metres quadrats construïts i una superfície útil de 444 m2. L’equipament tindrà sis vestuaris pels equips de futbol -de 30 metres quadrats cadascun-, i també hi haurà un espai de local social, una oficina i dos lavabos públics. A dalt de les grades, hi haurà el servei de bar.

L’edifici s’estructura en dos àmbits: d’una banda, la zona d’accés al públic i, per l’altra, la zona d’accés dels equips i els serveis tècnics. A la planta baixa, hi haurà els vestidors dels equips, els dels àrbitres, l’oficina, el local social, els magatzems i els lavabos. A la planta pis, se situarà el bar i les grades.

El projecte de nous vestuaris i grades del camp de futbol de Sant Antoni l’impulsa l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que durant els darrers mesos ha treballat per definir un edifici que sigui pràctic i respongui a les necessitats actuals. La construcció de les noves grades i vestuaris permetrà posar al dia aquest equipament esportiu, que ja l’any 2007 va viure una reforma important amb la instal•lació de gespa artificial, i s’emmarca en els projectes de millora dels equipaments esportius dels darrers anys, que han permès ampliar i millorar equipaments com els dos camps de futbol, l’ampliació del pavelló d’esports de Calonge o la creació d’un nou skatepark.

26/07/2018

Calonge i Sant Antoni, 26 de juliol de 2018. – Demà divendres 27 de juliol, a les 22h al castell de Calonge, la Cobla La Principal de la Bisbal d’Empordà actuarà als Festivals de Música - Espectacles Tot l’Any. Per enguany, i dins del marc de l’Any Viladesau, la Cobla retrà un homenatge a la figura del músic i compositor calongí. En aquest concert, també s’inclouran obres de nova creació escrites per compositors actuals. Els bisbalencs seran els encarregats d’encetar i inaugurar aquesta nova edició.

Abans, però, a les 19:30h, al Castell de Calonge, s’inaugurarà una exposició del compositor i músic calongí, sota el títol “Viladesau, el príncep de la tenora”. Aquesta exposició commemorativa també s’emmarca en l’Any Viladesau i ha estat produïda pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Aquesta estarà oberta fins el 30 de setembre, tots els dies menys els dilluns, de 17 a 21h. Durant el mes de setembre, estarà oberta els caps de setmana en la mateixa franja horària.

La Principal de la Bisbal va ser fundada l’any 1888. Ricard Viladesau va mantenir un vincle molt especial amb la Cobla, ja que fou un dels membres més destacats durant els 20 anys que va formar-hi part (1950-1970). Aquesta cobla dedicarà dues glosses a la música de Viladesau al concert d’aquest dissabte, com són Viladesau de bandera i Viladesau i el mar.

El festival de música de Calonge seguirà el proper divendres 3 d’agost a les 23h amb els Biflats, una aposta interessant i divertida que aporta l'ambient i el ritme de les fanfares tot incloent-hi un gran ventall d'instruments de vent, entre els quals, els de cobla. Tancarà la programació d’estiu l’actuació de les cantants Neus Mar i Imma Presas en la proposta multidisciplinar que duu per nom Cromatismes, que es farà el dia 11 d'agost a les 22:00h. Les entrades es podran adquirir prèviament a taquilla.

25/07/2018

Calonge i Sant Antoni, 25 de juliol de 2018. - L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni votarà aquest dijous al Ple Municipal un acord de cessió per un període inicial de 30 anys que farà l’Associació Societat Cercle Calongí d’una part de la seva seu a favor del consistori, que el promourà com un espai per acollir actes culturals. És un espai que es troba entre la plaça Major i el carrer Anselm Clavé, al centre històric de la vila. A més, l’Ajuntament concedirà una subvenció per tal d’evitar un deteriorament de l’immoble. En concret, l’espai que ara s’utilitzarà com equipament municipal serà tot l’edifici, tret d’on s’ubica el bar, la cuina, l’espai del soci i el magatzem.

L’edifici està situat al centre històric de Calonge, amb accés per la plaça Major i també amb accés pel carrer Anselm Clavé. L’espai que es cedeix a l’Ajuntament disposa d’un total de més de 900 metres quadrats, distribuïts en un espai interior de més de 200 m2 i un pati de gairebé 700 m2. A canvi de la cessió l’Ajuntament concedirà una línia de subvenció a la Societat Cercle Calongí per un valor de 100.000 euros. Aquesta subvenció es destinarà a la rehabilitació de la part de l’edifici que serà d’ús públic i recuperar en bones condicions un indret que és catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. D’aquesta manera, l’Ajuntament podrà organitzar en aquest espai activitats socioculturals.

Atenent les necessitats que presenta el municipi per a la realització d’actes culturals, l’Ajuntament ha detectat una saturació de l’equipament de la Sala Fontova i ha treballat per explorar nous llocs per poder realitzar-los. La cessió d’aquest nou espai permetrà optimitzar els recursos, una distribució més precisa de les diverses activitats culturals i lúdiques del municipi que permetrien ubicar-les en un lloc o altre en funció de les necessitats i, conseqüentment, la seva descongestió i també la dinamització del teixit associatiu local.

| © 2018 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas