Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Ets a:

Inici

>>

Municipi

>>

El municipi

Municipi

El municipi de Calonge, situat a l'extrem sud de la comarca del Baix Empordà, al límit amb la comarca de la Selva, té una extensió de 33,5 km2 i una població de 10.700 habitants. Per la seva forma geomètrica, el terme recorda un amfiteatre: envoltat de muntanyes per totes bandes menys per la zona del pla, delimita amb la badia. Al nord, Calonge confina amb Vulpellac; al nord-est, amb Palamós; al sud, amb Platja d'Aro i a l'oest, amb Santa Cristina d'Aro i Cruïlles.

El municipi es compon de dos nuclis urbans diferenciats: Calonge, a l'interior, a 2,5 km de la costa i Sant Antoni, a la part de mar, compartint la badia amb Palamós.
 
El clima calongí és típicament mediterrani, és a dir, temperat, amb uns hiverns suaus i uns estius càlids i secs. A l'hivern, hi bufa la tramuntana tot i que, pel recer de les muntanyes, hi sol arribar més suau que a la resta de l'Empordà.
 
El municipi disposa d'un complet programa d'activitats ludicoculturals i esportives a l'estiu, dins el programa d'animació turística Estiu Actiu, que organitza 500 activitats d'oci, cultura i esport en família. 

Calonge
Situat al peu del massís de les Gavarres, a 2 Km de la costa, la vila de Calonge és el centre històric del municipi. Cal destacar-ne l'itinerari que recorre el castell medieval, l'església de Sant Martí i el carrer del Càlcul. Podem continuar la passejada per l'entramat de carrers i carrerons que envolten el nucli urbà i les seves muralles. 

 
Sant Antoni
Situat a frec de mar, al bell mig de la Costa Brava, comparteix la badia amb Palamós, al nord. Les platges i cales, de gran valor paisatgístic, que recorrer el camí de Ronda, arriben pel sud fins a Platja d'Aro. L'estructura de la costa, així com el clima i els vents, són apropiats per practicar esports nàutics tot l'any. Si visiteu l'església, al costat hi trobareu un parc infantil per a la mainada. L'espai cultural Marsala us ofereix exposicions i conferències durant tot l'any;  però,  sobretot a l'estiu, hi trobareu mostres de l'art local.

Platja de Sant Antoni

Estiu Actiu, 500 activitats d'oci, cultura i esport en família

| © 2016 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas