Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Ets a:

Inici

>>

Ajuntament

>>

Àrees

>>

Medi Ambient

>>

Recollida ordinària d'escombraries

Gestió de residus

Recollida ordinària

La recollida de brossa ordinària o de rebuig consisteix en el buidatge dels contenidors de color verd de 1.100 l. que es troben situats al carrer.
Cada dia, una flota de 7 vehicles realitzen la recollida dels contenidors de rebuig. La xarxa de contenidors és actualment de prop de 600 unitats, que donen cobertura als nuclis i les urbanitzacions del municipi.

Recollida selectiva domèstica

Es poden trobar una sèrie d'àrees d'aportació en diferents punts de tot el municipi.

Són els contenidors iglú de recollida selectiva que permeten separar les diferents fraccions de residus de la nostra bossa d'escombraries.

Actualment, al municipi tenim situats un total de 167 iglús, on es recull el vidre, els envasos lleugers i el paper o cartró.

Actualment aquest servei es realitza a través del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Recollida selectiva a grans productors

Des de l'1 de juliol del 2004 l'ajuntament de Calonge va iniciar la recollida de la Fracció orgànica -restes de menjar i elements compostables- als restaurants i altes gran productors, el vidre del establiments de cafeteria, bar i restauració i el cartró a les botigues i comerços de Calonge i St. Antoni.
Aquesta campanya s'inscriu amb el ben entès que s'intenti aconseguir el màxim aprofitament de les deixalles i el seu reciclatge i tanmateix, se'n redueixi la part a dipositar a l'abocador.
Freqüència:
  ORGÀNICA :  de dilluns a diumenge.
  VIDRE :  dimarts, dijous i dissabte
  CARTRÓ :   dilluns, dimecres, divendres i diumenge.

Si tens un comerç o establiment i vols participar en aquesta campanya, posat en contacte amb Medi Ambient  972.65.35.25 o mediambient@calonge.cat

 

Recollida domiciliària de trastos vells

En el cas que us vulgueu desfer d'algun moble o trasto vell (electrodomèstic, sofàs, taules, ...), no el podeu deixar en qualsevol lloc!
Per aquests casos disposem d'un servei de recollida domiciliària l'últim dimecres de cada mes, amb l'avís previ a l'ajuntament (972.651.575), us els recolliran gratuïtament davant la vostra porta. També  podeu anar a la Deixalleria municipal on hi teniu l'accés gratuït com a particular.

Deixalleria municipal

La Deixalleria és una instal·lació per a la recepció i emmagatzematge de residus municipals, per a la seva reutilització o reciclatge: és una instal·lació neta i cuidada on les diferents classes de residus són emmagatzemats en els respectius contenidors, segons la seva naturalesa, per ser transportats a les empreses que s'encarreguen del seu reciclatge.
La deixalleria la pot utilitzar aquelles persones que tinguin un habitatge al poble o les urbanitzacions de Calonge i St. Antoni.
Les indústries no poden utilitzar la deixalleria, donat que ja existeixen mecanismes per la gestió dels residus industrials.
La deixalleria roman oberta de dilluns a dissabte de 9:00h. a 13.00h. i de 15:30h. a 19:00h. Diumenges i festius està tancada. c/ crta. Calonge - Romanyà s/n. telf: 972 65 15 75.

Compostatge: restes de poda i residus verds

A Calonge i Sant Antoni hi ha molts habitatges amb jardins fet que comporta la presència contínua de residus de poda i restes vegetals. Els residus verds no es poden posar als contenidors ordinaris, ni en abocaments incontrolats.
Portant-los a la deixalleria evitem col·lapsar els contenidors de rebuig amb tot de brossa vegetal i a més evitem que vagin a parar a l'abocador.
A la deixalleria es tritura de manera que en disminuïm el volum i es pot arribar a fer compostatge per obtenir adob.
Un mètode molt senzill que es pot posar en pràctica a les llars amb jardí és el compostatge casolà. Durant l'edició de Firajardí 2005, a l'estand de Medi Ambient es va fer una promoció del compostatge casolà, amb l'oferta de compostadors a un preu més assequible. Fer adob a casa, amb les restes orgàniques i les restes vegetals és molt fàcil. L'ajuntament ha editat un petit manual de realització de compostatge casolà, aquest s'ha anat repartint pel municipi en diferents campanyes i tallers.
Manual de compostatge
Si és resident al municipi i encara no disposa del seu propi compostador encara el pot adquirir a través de l'ajuntament. Compostadors.

Neteja i manteniment de platges

Les platges del municipi tenen un manteniment diari durant la temporada d'estiu i també un de trimestral durant la resta de l'any.

L'ajuntament disposa de dues màquines per a remoure i airejar els primers centímetres de la sorra on s'hi afegeix un reforç de personal que manualment retiren les deixalles més voluminoses.

Les papereres es buiden a diari i s'ha de destacar que els quioscos de platja disposen d'uns cubells específics per a la recollida selectiva dels envasos, que també estan a disposició dels usuaris de la platja.

Per a la neteja a l'aigua, disposem d'una embarcació tipus Pelikan per a la retirada dels sòlids flotants.

Destaquem

Campanyes de sensibilització ambiental

L'ajuntament seguint la seva línia a la conservació, prevenció, protecció i difusió davant les problemàtiques mediambientals, realitza diferents campanyes de sensibilització amb diferents sectors de la ciutadania des dels escolans als ciutadans de peu.

L'estiu del 2006, va realitzar una campanya de reducció de residus al municipi, hi principalment encarada a la reducció d'aquests en les platges.

La campanya es va dividir en tres blocs fonamentals:
* La realització d'uns  flyers (cara, dors), que es varen repartir als usuaris de les platges.
* La contractació d'uns espectacles de teatre de carrer, realitzats a les diferents platges i en els dos mercats setmanals del municipi, realitzats per la companyia Ecoludic.
* La realització d'un manual de Bones Compres, pels articles i serveis que ofereix l'ajuntament.
Les platges del municipi tenen un manteniment diari durant la temporada d'estiu i també un de trimestral durant la resta de l'any.
L'ajuntament disposa de dues màquines per a remoure i airejar els primers centímetres de la sorra on s'hi afegeix un reforç de personal que manualment retiren les deixalles més voluminoses.
Les papereres es buiden a diari i s'ha de destacar que els quioscos de platja disposen d'uns cubells específics per a la recollida selectiva dels envasos, que també estan a disposició dels usuaris de la platja.
Per a la neteja a l'aigua, disposem d'una embarcació tipus Pelikan per a la retirada dels sòlids flotants.

Enllaços d'interès

| © 2019 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas